09195004946

عوارض خروج از کشور 1403 برای سفر زیارتی
فهرست

عوارض خروج از کشور 1403 برای سفر زیارتی

پیروان هرکدام از ادیان الهی از اعتقادات و باورهای منحصربه‌فردی برخوردار بوده و زیارتگاه‌های خاص و مشخصی دارند. ازجمله معروف‌ترین زیارتگاه‌های مسلمانان در دین اسلام می‌توان به مسجدالحرام، مکه، مسجدالنبی، مدینه منوره، مسجدالاقصی، فلسطین، مسجد قبه الصخره، فلسطین، مسجد قبا، مدینه منوره، مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)، استانبول و … اشاره کرد. سالانه میلیون‌ها نفر از ایران برای زیارت هرکدام از اماکن زیارتی و ده‌ها مکان دیگر از کشور خارج می‌شوند و طبیعتاً هر شخص باید قبل از سفر خارجی و با هر هدفی، عوارض خروج از کشور یا Departure Tax آن را پرداخت کند. در ادامه مطلب به بررسی میزان عوارض خروج از کشور و نحوه پرداخت آن پرداخته خواهد شد.

عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروج از کشور (Departure Tax) به مبلغی گفته می‌شود که هر شخص در زمان خروج از کشور با هر هدفی (مسافرت، زیارت، تجارت و …) باید به دولت پرداخت کند. این عوارض برای تمامی سفرهای زمینی، هوایی و دریایی از افراد دریافت شده و حتی افراد زیر دو سال نیز از پرداخت کردن آن معاف نیستند هرچند که استثناهایی نیز وجود دارد. در حقیقت عوارض خروج از کشور به هزینه‌ای اطلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها پرداخته شود و تا سال ۱۳۹۸ این مبالغ به حساب شهرداری واریز می‌شد اما بعد از مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۹۸، این عوارض با عنوان مالیات خروج از کشور از مسافران دریافت و به حساب دولت واریز می‌شود. همچنین بخش کمی از این عوارض به سازمان گردشگری اختصاص دارد و بخش دیگری از آن برای بازسازی و بهسازی روستاهای مرزی کشور صرف خواهد شد.

میزان و مقدار عوارض خروج از کشور

سالانه هزاران نفر از مردم کشور با خرید فیش حج تمتع و خرید فیش سفر های زیارتی دیگر زائر بلاد دیگری همچون عربستان می‌شوند و برای خروج از کشور باید هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنند. عوارض خروج از کشور هرساله متناسب با شرایط کشور، نرخ ارز و … تغییر خواهد کرد و ثابت نیست به همین دلیل افرادی که قصد خروج از کشور را دارند باید اطلاعات کاملی از آخرین قوانین مربوط به پرداخت عوارض داشته باشند. به عنوان نمونه در سال‌های گذشته کودکان زیر ۷ سال از پرداخت عوارض معاف بودند اما در حال حاضر باید عوارض کودکان زیر ۲ سال نیز پرداخت شود.

عوارض خروج از کشور چیست؟

yle=”text-align: justify;”>عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳

<p style=”text-align: justify;”>مجلس شورای اسلامی ایران هرساله اقدام به تصویب قوانین و عوارض جدیدی برای خروج از کشور می‌کند و زائران نیز قبل از عزیمت به سفرهای زیارتی باید از این عوارض آگاهی داشته باشند. در سال ۱۴۰۳ و بر اساس مصوبات جدید مجلس میزان عوارض خروج از کشور ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است که بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون تعداد دفعات سفر برون‌مرزی، نوع مرز و نوع سفر (زیارتی، سیاحتی و کاری) تعیین می‌شود. با توجه به جدیدترین مصوبه مجلس، در سفر دوم ۵۰ درصد و در سفر سوم ۱۰۰ درصد نسبت به عوارض خروج از کشور سفر اول، اضافه خواهد شد. به صورت کلی جدول عوارض خروج از کشور در سفرهای مختلف به شرح جدول زیر هستند:

نوع سفر

عوارض سفر اول عوارض سفر دوم

عوارض سفر سوم

نوع مرز

سیاحتی

۵۲۰۰۰۰ ۷۸۰۰۰۰ ۱۰۴۰۰۰۰ هوایی، زمینی، دریایی

حج

۱۷۲۰۰۰۰ ۱۷۲۰۰۰۰ ۱۷۲۰۰۰۰ هوایی، زمینی، دریایی

زیارت عتبات و عالیات

۴۵۰۰۰۰

۴۵۰۰۰۰

۴۵۰۰۰۰

مرز هوایی

۱۵۰۰۰۰ ۱۵۰۰۰۰ ۱۵۰۰۰۰

مرز زمینی و دریایی

مرزنشینان

۷۵۰۰۰ ۶۰۰۰۰ ۸۰۰۰۰ مرز هوایی
۲۵۰۰۰ ۶۰۰۰۰ ۸۰۰۰۰

مرز زمینی و دریایی

ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش ۲۶۴۰۰۰ ۲۶۴۰۰۰ ۲۶۴۰۰۰

هوایی، زمینی، دریایی

روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور

برخلاف گذشته عوارض خروج از کشور باید به حساب دولت پرداخت شود و برای این کار می‌توان از راهکارها و شیوه‌های مختلفی استفاده کرد. ازجمله رایج‌ترین شیوه‌های پرداخت عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • پرداخت از طریق شعب بانک ملی ایران

یکی از رایج‌ترین و در دسترس ترین شیوه‌های عوارض خروج از کشور برای سفر زیارتی استفاده از خدمات شعبه مختلف بانک ملی است. در این روش فرد می‌تواند به یکی از شعبه‌های مختلف بانک ملی در سراسر کشور مراجعه کرده و مبلغ عوارض را به صورت حضوری پرداخت کند. این روش مطمئن‌ترین روش پرداخت است و همه افراد قادر به انجام آن خواهند بود.

  • پرداخت طریق سامانه پرداخت الکترونیک سداد

استفاده از سامانه‌های الکترونیکی روزبه‌روز در حال گسترش است و افراد می‌توانند در هر موقعیت مکانی و زمانی از خدمات این سامانه‌ها بهره‌مند شوند. سامانه الکترونیک سداد همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران طراحی‌شده و زائران می‌توانند با ورود به آن به‌سادگی عوارض خود را پرداخت نمایند.

  • پرداخت از طریق کارت‌خوان پرداخت الکترونیک سداد

روش دیگری که می‌توان برای پرداخت عوارض خروج از کشور برای سفر زیارتی بکار برد استفاده از کارت‌خوان پرداخت الکترونیک سداد است. در اصل اتصال دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه پلیس گذرنامه امکان پرداخت راحت عوارض را برای افراد فراهم کرده است.

  • پرداخت از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی

یکی دیگر از روش‌های پرداخت عوارض که بر پایه بستر اینترنت است استفاده از سامانه سازمان امور مالیاتی است. در این روش نیز فرد می‌تواند به‌سادگی به این سامانه مراجعه کرده و از درگاه‌های پرداختی آن استفاده نماید و به صورت آنلاین و فوراً عوارض را پرداخت کند.

  • پرداخت از طریق دستگاه ATM

خوشبختانه امروزه در نقطه‌به‌نقطه کشور، دستگاه‌های ATM نصب شده و به مشتریان خدمات رسانی می‌کنند. با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توان به‌سادگی عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد. ازآنجایی‌که دستگاه‌های ATM در فرودگاه‌ها نیز نصب‌شده‌اند می‌توان قبل از سفر اقدام به پرداخت عوارض کرد

  • پرداخت از طریق اپلیکیشن ها

در کنار روش‌های گفته شده می‌توان از امکانات و خدمات اپلیکیشن های مختلفی همچون اپلیکیشن ایوا، پیام‌رسان بله، قبضینو، همراه بانک‌ها و … نیز عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد. این اپلیکشن ها برای انواع سیستم‌عامل‌های گوشی طراحی‌شده و فرد می‌تواند در هر مکان و زمانی از آن‌ها استفاده کند.

  • مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور

پرداخت عوارض خروج از کشور یک قانون بوده و کسانی که قصد مسافرت و خروج از مرزهای کشور را داشته باشند موظف به پرداخت می‌باشند و باید حداکثر ۳۰ دقیقه قبل از سفر آن را پرداخت کرده باشند. رسید پرداخت عوارض خروج از کشور می‌تواند تا پایان سال معتبر باشد. در اصل زمانی که فرد عوارض را پرداخته کرده و قادر به خروج از کشور نشده است می‌توان از فیش خود برای سفرهای بعدی در همان سال استفاده کند.

عوارض خروج از کشور مبلغی است که هر شخص در زمان خروج از کشور با هر هدفی (مسافرت، زیارت، تجارت و …) باید به دولت پرداخت کند. این عوارض هرساله و متناسب با شرایط مختلفی همچون نرخ ارز و … تغییر پیدا می‌کند و مسافران باید بر اساس مصوبات مجلس آن را به دولت پرداخت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *